Asa cum spunea actualul Presedinte al Sindicatului National al Handbalistilor din Romania, domnul Mihai Timofte, SNHR a luat nastere din nevoia de protecţie a jucătorului si antrenorului de handbal. Pe acest lucru ne-am bazat întregul nostru demers, pentru că ştim foarte bine, din triunghiul jucător de handbal, club şi federaţie, sportivul a rămas singurul neprotejat”.

Va prezentam  şi câteva din obiectivele SNHR:

 • ”Vrem să protejăm jucătorul prin asigurarea de câteva beneficii, în primul rând de asistenţă juridică. Jucătorul de handbal nu are toate cunoştinţele despre noţiunile de drept. El are nevoie de asistenţă juridică la semnarea unui contract, bineînţeles şi în perioada contractului în eventualitatea semnării unui alt act adiţional sau la o renegociere. Noi asta o putem asigura.
 • Sportivul poate să beneficieze de reprezentarea noastră în faţa Comisiilor Federaţiei Române de Handbal, instanţelor Europene.
 • Putem să-i oferim asistenţă fiscală şi mai concret putem să-i oferim informaţii legat de schimbările de procedură fiscală, Codul Fiscal.
 • Sportivul beneficiază de asistenţă în domeniul financiar. În cazul în care are nevoie să-şi achiziţioneze un lucru important, un credit, el are acces la informaţii pentru a lua decizia în cele mai bune condiţii.
 • Bineînţeles, ne-am gândit şi mai departe, la jucătorul care va trebui să facă şi altceva după ce termină activitatea sportivă. Atunci poate să beneficieze de un program de educare, de formare profesională.
 • Ne-am gândit şi la un fond de pensii private pentru sportivi. Ce facem noi prin aceste obiective? Nu facem decât să ne asigurăm că sportivul va performa în cele mai bune condiţii pe care le poate avea, îi luăm din responsabilităţile de zi cu zi şi atunci el se va concentra mai mult pe performanţa sportivă. Acest demers este şi în favoarea clubului, va fi fericit în egală măsură când va performa în condiţii optime. Federaţia va beneficia de asemenea de performanţa sportivă
 • Avem proiect de a face Gala Handbalului Românesc, eveniment în care vom invita cei mai buni sportivi pentru a primi o recunoaşterea a meritelor. Urmărim un model de succes în România, cel de la fotbal”

La rândul lui, Viorel Mazilu a susţinut: ”Merg pe premisa că suntem sătui de abuzurile cluburilor în privinţa jucătorilor, suntem sătui de ceea ce face un preşedinte de club sau oricine altcineva care nu respectă Statutele şi Regulamementele Sportive. Ideea este una simplă, încercăm să-i ajutăm cu tot ce putem pe toţi antrenorii şi toţi sportivii care vor fi afiliaţi la noi. Sperăm să fim cât mai mulţi, să fim şi mai puternici. Vrem să mergem drept, adică ceea ce spun Statutul şi Regulamentele FRH”

 

Nota:

Pentru a devein membru al SNHR descarca, completeaza si trimite fisa de adeziune din sectiunea Documente utile, la adresa snhr@snhr.ro.  

Adeziune finalaHandbal

 • Handbaliştii şi antrenorii care participă la întrecerile interne, români şi străini, pot deveni membri ai sindicatului prin achitarea unui cotizaţii. Aceasta este diferenţiată, în funcţie de nivelul participării în competiţii.
  • Pentru Liga Naţională: 500 lei / an
  • Pentru Divizia A: 250 lei / an
  • Pentru juniorii între 16-18 ani:100 lei / an