ORDIN !

privind aprobarea Recomandarilor necesar a fi avute in vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive in cantonamente

Luand in considerare prevederile art.25 alin.  (2) din Legea nr. 96/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

In temeiul art.8 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului, cu modificarile si completarile ulterioare si art.7 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,

Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale asistenta medicala si sanatate publica din cadrul ministerului Sanatatii nr. H.T 1831/04.05.2020

ministrul tineretului si sportului si ministrul sanatatii emit urmatorul

ORDIN 

ART.1 Se aproba Recomandarile necesar a fi avute in vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive in cantonamente, prevazute in Anexa

ART.2 Anexa face parte integranta din prezentul ordin.

ART.3 Prezentul Ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1.

   >>> VEZI ANEXA <<<

_____________________________________________________________________________
HOTARARE IRESPONSABILA A FEDERATIEI ROMANE DE HANDBAL !!!
Sindicatul Handbalistilor din Romania isi exprima public dezacordul fata de hotararea Consiliului de Administratie al FRH din data de  22.04.2020 ,cu privire la reluarea campionatelor, atat de seniori cat si de juniori.
Decizia FRH este luata fara a se consulta in prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la aceasta hotarare ce pune in pericol integritatea jucatorilor.
Avand in vedere lipsa totala a dialogului, va aducem la cunostinta ca majoritatea sportivilor si-au exprimat dezacordul fata de hotararea CA al FRH.
Suntem convinsi ca Ministerul Tineretului si Sportului va sanctiona aceasta hotarare hazardata si iresponsabila a CA al FRH.
Modul in care se vor relua activitatile in ansamblul societatii, in lipsa unor protocoale de revenire in activitate, protocoale ce presupun norme si reguli, care vor inchide total acel ansamblu de masuri luate in vederea diminuarii riscurilor de contaminare cu COVID-19, ce vor fi stabilite de Guvernul Romaniei cu consultarea specialistilor in domeniu.
Daca vor continua cu acelasi mod de abordare lipsit de transparenta si dialog, cu toate partile implicate in fenomenul handbalistic din Romania, inclusiv cu sportivii reprezentati legal de catre SHR, probabil ca in teren vor fi doar cei care au luat aceasta decizie !
_________________________________________________________________
Declarația EU ATHLETES privind impactul Covid-19 asupra sportului !

Pandemia provocată de Coronavirus reprezintă o criză mondială care afectează toate sectoarele și domeniile de activitate, inclusiv viața de zi cu zi a milioane de oameni. Sunt vremuri fără precedent și gândurile noastre sunt alături de cei care au pierdut oameni dragi sau se luptă cu boala.

EU ATHLETES si Sindicatul Handbalistilor din Romania se angajează să se asigure că, atunci când se va termina această situație, sportul profesionist și de nivel înalt din Europa va rămâne o afacere viabilă și durabilă. Pentru a găsi soluții adecvate pe termen scurt și lung pentru diversele provocări cu care se confruntă sectorul sportiv este necesar să se acorde prioritate dialogului și implicării părților interesate.

Astăzi, solicităm federațiilor sportive, ligilor și cluburilor să se angajeze și să se implice activ împreună cu asociațiile de sportivi și jucători în găsirea răspunsului sportului la actuala criză. Abordarea acestei situații trebuie să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale sportivilor și un proces adecvat de luare a deciziilor. Este pur și simplu inacceptabil ca deciziile care afectează mediul de viață al sportivilor să fie luate fără consultare și acord.

Recenta reuniune de urgență a conducerii EU ATHLETES a identificat cinci probleme principale:

 1. Salarii

Contractele trebuie respectate și nu pot fi modificate fără acordul ambelor părți. Mulți jucători și asociațiile lor recunosc că unele cluburi trebuie să reducă ieșirile cât timp sportul este suspendat. Cu toate acestea, orice amânare a salariilor trebuie convenită prin negociere și nu poate fi aplicată unilateral.

 1. Revenirea la joc

Sănătatea și siguranța jucătorilor, funcționarilor, personalului și spectatorilor sunt esențiale în orice decizie cu privire la reluarea sportului profesionist și la nivel înalt. Acestea trebuie analizate pe baza celor mai actualizate informații disponibile și pentru a evita expunerea persoanelor sau a comunităților la alte riscuri.

 1. Volumul de muncă și programarea

Sportivii profesioniști au nevoie de odihnă adecvată între meciuri și este esențial ca, atunci când sportul se va relua, competițiile să fie programate într-un mod care să respecte sănătatea și siguranța jucătorilor și să le permită suficient timp de pregătire și recuperare.

 1. Calendarul internațional

Criza actuală a avut, în mod evident, impact asupra calendarului competițiilor sportive naționale, europene și internaționale pentru sezonul aceasta și sezoanele următoare. Este esențial ca noile programări să fie coordonate, iar asociațiile de jucători europene și internaționale să fie implicate activ în aceste decizii.

5.. Sprijin guvernamental

Sportivii profesioniști ar trebui să fie incluși în orice sisteme naționale de protecție a veniturilor, la fel ca și alți lucrători. Mai mult, trebuie abordată situația sportivilor care lucrează pe cont propriu, care lucrează în baza unui contract de drept civil sau fără un contract formal, pentru a se asigura că pot beneficia de sprijin financiar în aceste momente dificile.

EU ATHLETES și asociațiile sale de jucători și de sportivi se angajează să colaboreze cu părțile interesate din sport și cu guvernul pentru a ajuta la asigurarea faptului că sportul european și național va putea continua atunci când criza actuală se va încheia.

Asociația Europeana a Sportivilor de performanță

___________________________________________________________________________________

SINDICATUL HANDBALISTILOR din ROMANIA, luand act de faptul ca unele cluburi propun jucatorilor acte aditionale prin care sa renunte la drepturi contractuale pe perioada cat este suspendata competitia, va sfatuieste sa refuzati semnarea acestora, avand in vedere urmatoarele:
– nu exista temei legal si regulamentar ca jucatorii sa fie obligati sa semneze acte aditionale la contract. Precizam insa ca daca veti semna astfel de acte, se va considera ca ati renuntat de buna voie la drepturile financiare respective. Asadar, indiferent care va fi desfasurarea viitoare a evenimentelor, veti pierde drepturile financiare la care ati renuntat de buna voie.
– mai mult, in situatia reluarii competitiei, in cazul in care vor fi jucate meciurile suspendate, respectiv recuperate meciurile restante, daca ati fost de acord si ati semnat acte aditionale de modificare a valorii contractuale nu veti fi remunerati conform intelegerii initiale, desi veti presta activitatea prevazuta in contract.
– suspendarea temporara a competitiei de handbal nu reprezinta un motiv direct si imediat de modificare a contractelor, avand in vedere ca nu se cunoaste la aceasta data care va fi situatia ulterioara a competitiei, nici daca cluburile vor suferi sau nu din punct de vedere financiar ca urmare a acestei situatii exceptionale.

– nu exista niciun fel de culpa din partea jucatorilor de neexecutare a contractelor si ar fi nefiresc ca acestia sa fie cei care vor plati costul pentru intreruperea competitiei, daca vor exista astfel de costuri, SHR face parte din familia sindicala a BLOCULUI NATIONAL SINDICAL, confederatie reprezentativa la nivel national, care a participat  la o intalnire de lucru cu doamna Ministru al Muncii – Violeta Alexandru. La aceasta intalnire s-a luat in discutie posibilitatea identificarii unor solutii pentru protejarea drepturilor lucratorilor, inclusiv prin instrumente de ajutor financiar ce vor fi acordate angajatorilor aflati in dificultate. Asadar, la acest moment, este total prematur sa se faca orice fel de predictii cu privire la evolutia viitoare a situatiei, cu atat mai mult sa se faca astfel de solicitari catre jucatori de renuntare la drepturile financiare ce li se cuvin conform contractelor in vigoare.Avand in vedere toate acestea, solicitam jucatorilor sa nu semneze niciun fel de acte aditionale la contractele aflate in derulare prin care sa renunte la drepturile financiare ce li se cuvin. De asemenea, solicitam cluburilor sa aiba o atitudine corecta si adecvata situatiei exceptionale prin care trece Romania si sa nu incerce, prin mijloace mai mult sau mai putin oneste, sa arunce toate costurile unei astfel de decizii in spatele jucatorilor.

Pe perioada starii de urgenta instituita prin Decretul Presedintelui Romaniei nr.195/2020, pentru perioada suspendarii temporare a contractului individual de munca, respectiv a contractului de activitate sportiva, din initiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit.C din legea nr.53/2003 – Codul Muncii , cu modificarile si completarile ulterioare.

Ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SAR-CoV-2, se vor aplica normele legale. Vom reveni cu detaliile aferente !

____________________________________________________________________________
FRH prelungește perioada de sistare a competițiilor de handbal de pe teritoriul României până la ieșirea din starea de urgență !

Având în vedere decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pe o durată de 30 de zile și hotărârile Consiliului de Administrație F.R.H. din 19 martie 2020 publicate aici, Federația Română de Handbal anunță prelungirea perioadei de sistare a competițiilor de handbal din România până la ieșirea din starea de urgență.

Ca urmare a acestei decizii, se amână Final Four-ul Cupei României Fan Courier – masculin, programat inițial pentru perioada 4-5 aprilie 2020, precum și Turneul final de Junioare 1, din 8 – 12 aprilie, pentru date ce vor fi stabilite ulterior, pe măsură ce detalii legate de situația curentă se vor modifica.

De asemenea, Federația Română de Handbal decide:

 • Amânarea Adunării Generale Ordinare din 10 aprilie 2020, pentru o dată ulterioară, la care prezența într-un spațiu închis a unui număr minim de 200 de persoane va fi din nou posibilă.
 • Amânarea Final Four-ului Cupei României Fan Courier – feminin (24 – 25 aprilie 2020) pentru o dată momentan nestabilită.

F.R.H. transmite membrilor afiliați că va continua să monitorizeze evoluția situației privind răspândirea COVID-19, măsurile implementate de autorități, precum și consecințele acestora asupra activității handbalistice și a tuturor celor implicați.

Astfel, F.R.H. se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competițional 2019-2020, cu toate competițiile organizate sub egida sa. În acest sens și indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competițională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate.

Federația Română de Handbal dorește să asigure membrii afiliați din România că toate deciziile vor fi luate în spiritul protejării sportivilor, cluburilor, loturilor naționale, precum și reducerii pe cât de mult posibil a daunelor provocate de această situație specială.

_________________________________________________________________________________
EHPU este sindicatul handbalistilor din Europa ,forul reprezentativ pentru jucatorii profesionisti de handbal, care desigur urmareste indeaproape si cu mare atentie situatia raspandirii virusului COVID-19(virusul Corona).
      Pentru moment, opinia membrilor EHPU este ,ca prioritar pentru IHF trebuie sa ia masurile necesare pentru a asigura siguranta jucatorilor si a oricui lucreaza in cadrul fenomenului handbalistic . Din  cauza acestei situatii fara precedent si a evolutiei foarte rapide a acesteia, membrii EHPU  cer IHF-ului sa amame programul calificarilor la Jocurile Olimpice.
EHPU considera ca aceasta situatie ii priveste in mod direct, intrucat nimic nu este mai important decat siguranta si sanatatea jucatorilor,antrenorilor,staff-ului,dar si a intregii societati. In plus,lipsa de respect pentru situatie a IHF-ului pune jucatorii in conflict cu cluburile lor si echipele nationale,ceaa ce nu este corect.
     EHPU solicita autoritatii relevante sa protejeze jucatorii prin luarea unor decizii corecte si ferme . UEFA a dispus deja masuri de precautie prin suspendarea tuturor meciurilor in competitiile UEFA, incluzand UEFA Champions League si UEFA Europa League.
    In numele jucatorilor din Europa, EHPU sustine cu toate fortele  o coordonare mai puternica si reaminteste ca EHPU este disponibil si dornic sa participe la discutii,sa asculte pareri din partea jucatorilor, prioritar fiind  gasirea celei mai bune solutii in handbal si in interesul jucatorilor.

_______________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 15!

S-a încheiat etapa a 15 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Liga Florilor MOL, Etapa a 15-a
Portar: Elena Voicu (Măgura Cisnădie)
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Inter stânga: Raluca Petruș (Gloria Buzău)
Centru: Larisa Șerban (HC Zalău)
Inter dreapta: Elizabeth Omoregie (CSM București)
Extremă dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Pivot: Asma Elghaoui (SCM Rm. Vâlcea)
MVP: Elizabeth Omoregie (CSM București)
Cel mai bun antrenor: Adrian Vasile (CSM București)

” Impreuna suntem mai puternici !”

______________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 18!

S-a încheiat etapa a 18 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Liga Florilor MOL, Etapa a 18-a
Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Elena Dincă (Gloria Bistrița)
Inter stânga: Bianca Tiron (Dunărea Brăila)
Centru: Andreea Rotaru (Gloria Buzău)
Inter dreapta: Helena Rysankova (Minaur Baia Mare)
Extremă dreapta: Marta Lopez (SCM Rm. Vâlcea)
Pivot: Dragana Cvijic (CSM București)
MVP: Dragana Cvijic (CSM București)
Cel mai bun antrenor: Adrian Vasile (CSM București)

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 19!

S-a încheiat etapa a 19 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Liga Florilor MOL, Etapa a 19-a
Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Valcea)
Extreme stânga: Elena Dincă (Gloria Bistrița)
Inter stânga: Cristina Neagu (CSM București)
Centru: Carmen Stoleru (Gloria Buzău)
Inter dreapta: Jasna Boljevic (CS Rapid Bucuresti)
Extremă dreapta: Oana Chitacu (CSM Slatina)
Pivot: Asma Elghaoui (SCM Rm. Vâlcea)
MVP: Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
Cel mai bun antrenor: Carmen Amariei (CS Rapid București)

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 22!

S-a încheiat etapa a 22 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei.

Iata cei mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Liga Zimbrilor, Etapa a 22-a
Portar: Richard Freiwald (CSM Bacău)
Extreme stânga: Nicu Negru (CS Dinamo)
Inter stânga: Fabacary Dieme (HC CS Buzău)
Centru: Kamel Alouini (CS Dinamo)
Inter dreapta: Dusan Trifkovic (CSM Reșița)
Extremă dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivot: Gabriel Dumitriu (Dunărea Călărași)
MVP: Marius Sadoveac (Poli Timișoara)
Cel mai bun antrenor: Adrian Petrea (CSM Bacău)

” Impreuna suntem mai puternici !”

_____________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 21!

S-a încheiat etapa a 21 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei.

Iata cei mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Etapa a 21-a, Liga Zimbrilor

Portar: George Șelaru (Dunărea Călărași)
Extreme stânga:Chike Onyejekwe (CSM București)
Inter stânga: Ante Kuduz (CS Dinamo)
Centru: Sasa Marijanac (CSM Focșani)
Inter dreapta: Nikola Crnoglavac (CSM Bacău)
Extremă dreapta:Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivot: Marius Mocanu (HC Dobrogrea Sud)
MVP:Nikola Crnoglavac (CSM Bacău)
Cel mai bun antrenor: Daniel Anca (CSM București)

________________________________________________________________________

Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) s-a autosesizat după ultima decizie a Federației Române de Handbal, de a limita numărul jucătărilor extracomunitari !

Decizia este considerată injustă și discriminatorie. SHR, prin vocea lui Viorel Mazilu (secretar general), indică faptul că problemele reale ale handbalului românesc sunt cu totul altele și a venit cu un exemplu cât se poate de edificator.

Ținând cont de recenta decizie a FR de Handbal prin care s-a introdus norma restricțiilor, SHR consideră că este o măsură injustă și discriminatorie. Pe deasupra, atinge și principiile unei competiții corecte, la care cluburile românești participă pe plan european. Din informațiile de care dispunem, EHF nu restricționează cluburile participante în ceea ce privește apartenența, naționalitatea lor. Cluburile românești au un handbicap din start în competițiile europene. În ceea ce ne privește, noi am sesizat instituțiile responsabile, atât pe plan național, cât și european”, a prezentat Viorel Mazilu punctul de vedere al SHR.

Vom continua să facem toate demersurile pe care le avem la îndemână pentru a proteja drepturile la muncă a sportivilor indiferent de naționalitate”.

” Impreuna suntem mai puternici !”

____________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 19!

S-a încheiat etapa a 19 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei.

Iata cei mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Etapa a 19-a, Liga Zimbrilor
Portar: Vlad Rusu (Dunărea Călărași)
Extremă stânga: Daniel Bera (Minaur Baia Mare)
Inter stânga: Dragoș Hanțaru (Dunărea Călărași)
Centru: Sasa Marijanac (CSM Focșani)
Inter dreapta: Shahoo Nosrati (CS HC Buzău)
Extremă dreapta: Andrei Mihalcea (CSA Steaua)
Pivot: Nemanja Grbovic (CSA Steaua)
MVP: Albert Cristescu (Minaur Baia Mare)
Cel mai bun antrenor: Eliodor Voica (CS HC Buzău)

” Impreuna suntem mai puternici !”

_____________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 17!

S-a încheiat etapa a 17 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Portar: Emilian Marocico (CSM Focșani)
Extremă stânga: Milan Kotrc (Minaur Baia Mare)
Inter stânga: Dragoș Hanțaru (Dunărea Călărași)
Centru: Cristian Fenici (Poli Timișoara)
Inter dreapta: Cristi Ghiță (Potaissa Turda)
Extremă dreapta: Andrei Mihalcea (CSA Steaua)
Pivot: Didi Hrimiuc (CSM Focșani)
MVP: Cristian Fenici (Poli Timișoara)
Cel mai bun antrenor: Pero Milosevic (Poli Timișoara)

” Impreuna suntem mai puternici !”

______________________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 16!

S-a încheiat etapa a 16 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Portar: Ana Maria Măzăreanu (Minaur Baia Mare)
Extreme stânga: Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)
Inter stânga: Elena Livrinikj (Rapid București)
Centru: Rebeca Necula (U Cluj)
Inter dreapta: Valentina Panici (Măgura Cisnădie)
Extremă dreapta: Zeljka Nikolic (SCM Craiova)
Pivot: Bobana Klikovac (SCM Craiova)
MVP: Rebeca Necula (U Cluj)
Cel mai bun antrenor: Costică Buceschi (Minaur Baia Mare)

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 18!

S-a încheiat etapa a 18 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Portar: Ionuț Ciobanu (Minaur Baia Mare)
Extreme stânga: Filip Marjanovic (Poli Timișoara)
Inter stânga: Irakli Chikovani (HC Dobrogea Sud Constanța)
Centru: Henrique Texeira (CSM București)
Inter dreapta: Javier Humet (Steaua Buc.)
Extremă dreapta: Răzvan Gavriloaia (Dinamo Buc.)
Pivot: Mamdouh Shebib (Dinamo Buc.)
MVP: Marius Sadoveac (Poli Timișoara)
Cel mai bun antrenor: Constantin Ștefan (Dinamo Buc.)

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 16!

S-a încheiat etapa a 16 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Portar: Karim Hendawy (HC Dobrogea Sud Constanța)
Extremă stânga: Chike Onyejekwe (CSM București)
Inter stânga: Milos Dragas (Potaissa Turda)
Centru: Mihai Bujor (Dunărea Călărași)
Inter dreapta: Florin Acatrinei (HC Vaslui)
Extremă dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivot: Nemanja Grbovic (Steaua București)
MVP: Ciprian Șandru (HC Dobrogea Sud Constanța)
Cel mai bun antrenor: Djordje Cirkovic (HC Dobrogea Sud Constanța)

” Impreuna suntem mai puternici !”

______________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 15!

S-a încheiat etapa a 15 a  din Liga Naţională de handbal masculin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai buni jucatori si cel mai bun antrenor:

Portar: Makrem Missaoui (Dinamo Bucuresti)
Extremă stânga: Milan Kotrc (Minaur Baia Mare)
Inter stânga: Pierre Yves Ragot (CSM Focșani)
Centru: Ciprian Șandru (HC Dobrogea Sud Constanța)
Inter dreapta: Cristi Ghiță (Potaissa Turda)
Extremă dreapta: Răzvan Mledenciu (CSM Reșița)
Pivot: Nemanja Grbovic (Steaua Bucuresti)
MVP: Cristi Ghiță (Potaissa Turda)
Cel mai bun antrenor: Djordje Cirkovic (HC Dobrogea Sud Constanța)

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 13!

S-a încheiat etapa a 14 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Portar: Ana Maria Măzăreanu (Minaur Baia Mare)
Extremă stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Inter stânga: Oana Andrei (CSM Slatina)
Centru: Ana Maria Țicu (SCM Craiova)
Inter dreapta: Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea)
Extremă dreapta: Mădălina Predoi (Măgura Cisnădie)
Pivot: Crina Pintea (CSM București)
MVP: Jelena Trifunovic (SCM Rm. Vâlcea)
Cel mai bun antrenor: Florentin Pera (SCM Rm. Vâlcea)

” Impreuna suntem mai puternici !”

______________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor MOL etapa 13!

S-a încheiat etapa a 13 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Portar: Lăcrămioara Stan (CSM Slatina)

Extremă stânga: Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)

Inter stânga: Bianca Tiron (Dunărea Brăila)

Centru: Ana Maria Țicu (SCM Craiova)

Inter dreapta: Andreea Tecar (HC Zalău)

Extremă dreapta: Ștefania Lazăr (CS Rapid Buc.)

Pivot: Tamires Morena Lima (Dunărea Brăila)

MVP: Cristina Neagu (CSM București)

Cel mai bun antrenor: Victorina Bora (CSM Slatina)

” Impreuna suntem mai puternici !”

_____________________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 12!

S-a încheiat etapa a 12 a  din Liga Naţională de handbal feminin sezon 2019 – 2020,  iar Sindicatul Handbaliştilor din România in parteneriat cu ProSport si handbalmagazin.ro au definitivat superlativele rundei. Am completat lista superlativelor cu cel mai bun antrenor si MVP-ul etapei.

Iata cele mai bune jucatoare si cel mai bun antrenor:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 12-a

Portar: Ana Maria Măzăreanu (Minaur Baia Mare)
Extremă stânga: Andreea Mihart (HC Zalău)
Inter stânga: Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
Centru: Andrea Lekic (CSM București)
Inter dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău)
Extremă dreapta: Cristiana Nica (HC Zalău)
Pivot: Daniela Rațiu (Gloria Bistrița)
MVP: Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
Antrenorul etapei: Costică Buceschi (Minaur Baia Mare)

” Impreuna suntem mai puternici !”

_______________________________________________________

Comunicat de presa !

Este terapia cu laser intravenoasa interzisa ?
Terapia cu laser intravenoasa ESTE INTERZISA, conform art M1.3 si definita astfel : “ orice forma a manipularii sangelui intravascular…..”
Aceasta situatie daca se va dovedi ca este reala ,nu face decat sa constate amatorismul clubului avand in vedere ca medicul echipei Corona Brasov avea cunostinta de acest procedeu interzis si s-a expus riscului apeland la aceasta metoda . Cluburile din Romania trateaza cu indiferenta toate aspectele impuse de WADA-ANAD si ajung in situatia aceasta ,mai mult decat atat avem o lege clara unde sunt stipulate toate substantele si metodele interzise , chiar prin Ordinul 631/890/2017 dat de MTS si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale la paragraful IV.3.c.toate cluburile din Romania prin contract isi asuma obligatia de a respecta toate regulile antidopaj ………… Având în vedere prevederile art. 14 alin. (11) și (7) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 8 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Tineretului și Sportului, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 17 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 12/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, ministrul tineretului și sportului și ministrul muncii și justiției sociale emit următorul ordin:
„Art.IV.3.c. – obligația de a respecta toate regulile antidopaj relevante ale organismelor în domeniu”
Cerem sanctiuni dure celor ce se fac vinovati de aceasta speta . Din informatiile pe care le avem, clinica „IOMED CLINIQUE” nu are avizul de functionare al Ministerului Sanatatii –Cerem public Ministerlui Sanatatii autorizatia de functionare data catre aceasta clinica !
In acelasi timp salutam pozitia ANAD corecta si principiala care ajuta intreg sportul Romanesc prin implicarea si profesionalismul dovedit .
In luna Decembrie a acestui an , Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori si Sindicatul Handbalistilor din Romania vor semna un parteneriat cu ANAD , pentru a facilita accesul informatiilor la zi si a transmite tuturor membrilor nostri si nu numai , tot ceeea ce este corect privind dopajul in sport. .
Legat de aspectul de dopaj sesizat de ANAD jucatoarelor de handbal de la Corona Brasov ,Sindicatul Handbalistilor din Romania ofera asistenta judiciara necesara sportivelor implicate.

Impreuna suntem mai puternici !

Adunarea Generala a Sindicatului European de Handbal (EHPU)
La Köln, cu ocazia desfășurării turneului Final4 al Velux EHF Champions League in perioada 1-2 Iunie, a avut loc Adunarea Generală din cadrul Sindicatului European de Handbal (EHPU), unde Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) a fost prezent cu o delegație formată din Costin Dumitru, președinte BNS, Hulubei Emilian, președinte AFAN, Timofte Mihai și Mazilu Viorel, reprezentanți ai SHR.
Au fost prezenți la această întâlnire, Președintele EHF Michael Wiederer și  Secretarul general al EHF, Martin Hausleitner unde s-au atins subiecte de importanță majoră pentru viitorul handbalului european, cum ar fi creșterea bugetului alocat handbalului din partea EHF la 600 milioane de euro pentru următorii 10 ani, măsuri de siguranță si prevenție pentru jucători, etc.

Am primit cu mândrie felicitările venite din partea membrilor EHPU pentru inițiativa noastră a SHR, de a organiza pentru prima dată în România, Gala Premiilor Handbalului Românesc, avem promisiunea de susținere și sprijin al EHPU și EHF în demersurile noastre în direcția respectării drepturilor jucătorilor de handbal din România și dreptului la libera circulație a handbaliștilor în Uniunea Europeană.
Impreuna suntem mai puternici !
___________________________________________________________
TOP 7 masculin conform EHPU in sezonul 2018/2019 !
Pentru a treia data in istoria EHPU avem placerea sa anuntam TOP 7 EHPU masculin echipa anului competitional 2018/2019 . Echipa contine jucatori ai unor cluburi de renume ca  TWH Kiel, Paris Saint-Germain, PGE Vive Kielce si Barça Lassa.
EHPU are placerea sa anunte  cel mai bun 7 masculin in topul EHPU pentru sezonul 2018/2019:
Goalkeeper: Niklas Landin, THW Kiel
Left back: Mikkel Hansen, Paris Saint-Germain Handball
Playmaker: Luka Cindrić, PGE VIVE Kielce
Right back: Dika Mem, FC Barcelona Handbol (Barça Lassa)
Left wing: Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain Handball
Right wing: Blaž Janc, PGE VIVE Kielce
Pivot/Line player: Ludovic Fabregas, FC Barcelona Handbol (Barça Lassa)
EHPU s-a infiintat in 2008 si astazi reprezinta peste 1,800 de jucatori si jucatoare.
Impreuna suntem mai puternici !

_________________________________________________________

Gala Premiilor Handbalului Romanesc !

S-a incheiat prima editie a Galei Premiilor Handbalului Romanesc, eveniment ce a reunit personalitati marcante ale lumii handbalistice de ieri si de astazi !

In afara premiilor pentru colaborare cu sindicatul nostru oferite celor de la BNS, AFAN, PROSPORT si KINETOFIT si a premiilor pentru jurnalism scris si de televiziune acordate domnior Marius Hutu si Costi Pruna, am acordat premii pentru intreaga cariera handbalistica doamnelor Mariana Tirca si Narcisa Lecuseanu, domnilor Cristian Gatu, Stefan Birtalan, Sorin Dinu si Constantin Din, prezenta lor la eveniment onorandu-ne, iar discursurile fiecaruia dintre ei au reusit sa transmita o emotie puternica  si totodata bucuria de fi participat la acest eveniment ca la o reuniune de familie.

Au urmat premieriile celor mai buni dintre cei buni conform voturilor a peste 1200 de sportivi si sportive din Ligile Nationale si Divizia A . Iata premiantii:

Echipa feminină ideală la sfârşitul sezonului 2018-2019:

 • Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
 • Extremă stânga: Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea)
 • Inter stânga: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)
 • Centru: Andrea Lekic (CSM Bucureşti)
 • Inter dreapta: Almudena Rodriguez (Gloria Bistriţa)
 • Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti)
 • Pivot: Lorena Ostase (CSM Slatina)
 • Apărătoare: Samara da Silva (SCM Rm. Vâlcea)
 • MVP: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
 • U21: Sorina Tîrcă (Corona Braşov)
 • Cea mai bună jucătoare străină: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)
 • Antrenor: Florentin Pera (SCM Rm. Vâlcea)
 • Conducător: Marius Pintea (Gloria Bistriţa )

Echipa masculină ideală la sfârşitul sezonului 2018-2019:

 • Portar: Ionuţ Iancu (HC Dobrogea Sud Constanţa)
 • Extremă stânga: Filip Marijanovic (Poli Timişoara)
 • Inter stânga: Vitaly Komogorov (Dinamo)
 • Centru: Cristian Fenici (Poli Timişoara)
 • Inter dreapta: Amine Bannour (Dinamo)
 • Extremă dreapta: Ionuţ Georgescu (Steaua)
 • Pivot: Zoran Nikolic (HC Dobrogea Sud Constanţa)
 • Apărător: Andrei Savenco (Dinamo)
 • MVP: Alexandru Csepreghi (Minaur)
 • U21: Ionuţ Broască (Dunărea Călăraşi)
 • Cel mai bun jucător străin: Amine Bannour (Dinamo)
 • Antrenor: Constantin Ştefan (Dinamo)
 • Conducător: Rudi Stănescu (HCDS Constanţa)

Finalul a adus evident premiile pentru regele si regina acestei Gale, iar acestia au fost Yuliya Dumanska şi Alexandru Csepreghi

Cum un asemenea eveniment nu poate avea loc fara puternicul sprijin al partenerilor, tinem si pe aceasta cale sa le multumim acestora pentru implicare !

Prima editie a Galei Premiilor Handbalului Romanesc s-a incheiat si abia asteptam urmatoarea Gala pentru sezonul 2019/2020.

Impreuna suntem mai puternici !

_________________________________________________________

EHPU TOP 7 masculin 2018/19,

Dragi jucatori de handbal!

EHPU (European Handball Players Union) va  prezenta TOP 7 masculin (Echipa Anului) in saptamana premergatoare  Final 4.
Toti jucatorii cluburilor din Europa vor vota pentru jucatorii favoriti. Acum este nevoie de votul vostru !

Procesul de votare dureaza doar cateva minute si votul fiecarui jucator este extrem de important pentru desemnarea castigatorilor.

Puteti vota pentru jucatori ce evolueaza la cluburi din Europa, nationalitatea lor putand fi atat Europeana cat si Non – europeana. Votul tau trebuie sa se bazeze pe evolutiile jucatorului votat atat in competitiile intercluburi cat si pentru Echipa Nationala in sezonul 2018/19.
Nu puteti vota jucatori ai clubului unde activati .

Aici puteti vota !

https://response.questback.com/niso/kbjkhlt7ep

________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 25!

S-a încheiat etapa 25 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, etapa ce a desemnat si Campioana Romaniei motiv pentru care dorim sa felicitam SCM Rm. Valcea pentru aceasta performanta deosebita, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 25-a

Portar: Elena Dobre (Dunărea Brăila)
Extremă stânga: Dana Abed Kader (HC Zalău)
Inter stânga: Ada Moldovan (Măgura Cisnădie)
Centru: Elena Dache (Dunărea Brăila)
Inter dreapta: Oana Țiplea (Măgura Cisnădie)
Extremă dreapta: Cristiana Nica (HC Zalău)
Pivot: Marija Petrovic (SCM Rm. Vâlcea)
Apărător: Elizabeth Omoregie (CSM București)
Cuplu de arbitri: Bogdan Stark – Romeo Stefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________

EHPU a anuntat TOP 7 feminin !

Györi Audi ETO KC conduce drumul în acest an al TOP 7 EHPU, având trei jucătoare în echipa ideala. Stine Bredal Oftedal este singura jucătoare votata al doilea an consecutiv.

Jucătorii din întreaga Europă au votat pentru a doua oară în istorie favoritii, voturile lor generand TOP 7 feminin al anului.. Ca și anul trecut, Györi Audi ETO KC este reprezentată de trei jucătoare, celelalte jucatoare fiind de la patru echipe diferite; Norvegienii de la Vipers Kristiansand, rusii de la Rostov-Don, francezii de la Metz și CSM Bucuresti din România.
– Este o mare plăcere să recunosti meritele jucătorilor de top din Europa în acest mod. Știm că jucătorii apreciază foarte mult atunci când meritele le sunt recunoscute de catre colegi, spune Michael Sahl Hansen, președintele EHPU.

Sase dintre jucatoare sunt noi in echipa, in timp ce capitanul norvegian al echipei nationale si jucatorea de la Györi Audi ETO KC, Stine Bredal Oftedal, a fost votata pentru a doua oara ca jucatoarea preferata pe postul centru de coordonator de joc.
– Este întotdeauna ceva deosebit când esti ales de colegii tai din Europa. Sunt foarte fericita sa primesc acest premiu din nou, spune norvegiana.

Uniunea Europeană a Jucătorilor de Handbal (EHPU) a invitat jucători din toate țările membre și jucatori ai cluburilor participante in Cupele Europene să voteze pentru EHPU TOP 7 – Echipa Anului feminin. Ei au votat pentru jucătorii care joacă pentru cluburile europene și se bazează pe toate competițiile de cluburi și echipe naționale din sezonul 2018/19. Cele șapte favorite sunt acum oficiale și formează această echipă:

EHPU TOP 7 Feminin 2018/2019:

Portar: Katrine Lunde, Vipers Kristiansand

Inter stanga: Nycke Groot, Györi Audi ETO KC

Coordonator joc: Stine Oftedal Bredal, Györi Audi ETO KC

Inter dreapta: Anna Vyakhireva, Rostov-Don

Etrema stanga: Manon Houette, Metz Handball

Extrema dreapta: Jovanka Radicevic, CSM Bucuresti

Pivot: Crina Pintea, Györi Audi ETO KC

_______________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 24!

S-a încheiat etapa 24 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 24-a

Portar: Gabriela Dobre (Dunărea Brăila)
Extremă stângă: Alina Vătu (Dunărea Brăila)
Inter stânga: Sorina Tîrcă (Corona Brașov)
Centru: Dziyana Ilyna (Gloria Buzău)
Inter dreapta: Almudena Rogriguez (Gloria Bistrița)
Extremă dreapta: Zeljka Nikolic (SCM Craiova)
Pivot: Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)
Apărător: Samara da Silva (SCM Rm. Vâlcea)
Cuplu de arbitri: Dorinel Gurbina – Emilian Stanciu

” Impreuna suntem mai puternici !”

________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 23!

S-a încheiat etapa 23 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 23-a

Portar: Elena Voicu (Măgura Cisnădie)
Extremă stânga: Alina Vătu (Dunărea Brăila)
Inter stânga: Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare)
Centru: Andreea Pricopi (SCM Rm. Vâlcea)
Inter dreapta: Almudena Rodriguez (Gloria Bistrița)
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM București)
Pivot: Nicoleta Safta (Dunărea Brăila)
Apărător: Clara Vădineanu (CSM Slatina)
Cuplu de arbitri: Bogdan Stark – Romeo Stefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

_______________________________________________________

EHPU TOP 7 feminin 2018/19,

Dragi jucatori de handbal,

EHPU (European Handball Players Union)  va prezenta TOP 7 (Echipa Anului) in saptamana Final 4 din Mai.
Jucatorii cluburilor din Europa vor vota proprii favoriti.

Acum este nevoie si de votul tau !

Dureaza doar cateva minute sa votezi si votul tau este foarte important pentru decernarea premiilor.

Puteti vota pentru jucatori ce evolueaza la echipe din Europa, fie ca sunt sau nu de nationalitate Europeana. Votul tau ar trebui sa se bazeze pe toate competitiile, de club sau international. Nu este permis sa votezi jucatori de la propria echipa !

Voteaza aici pentru jucatoarele cele mai bune in opinia ta !

LINK: https://response.questback.com/niso/b0hlsxchmi 

Finalul votului: 3 Mai.  

______________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 22!

S-a încheiat etapa 22 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 22-a

Portar: Ekaterina Dzhukeva (SCM Craiova)
Extremă stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud)
Inter stânga: Bianca Bazaliu (CSM București)
Centru: Raluca Petruș (CSU Cluj Napoca)
Inter dreapta: Deonise Fachinello (SCM Craiova)
Extremă dreapta: Ana Maria Simion (SCM Gloria Buzău)
Pivot: Sabina Jacobsen (CSM București)
Apărător: Jelena Trifunovic (SCM Craiova)
Cuplu de arbitri: Bogdan Stark – Romeo Stefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 21!

S-a încheiat etapa 21 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 21-a

Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extremă stânga: Valentina Ardean-Elisei (CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud)
Inter stânga: Sorina Tîrcă (ASC Corona 2010 Brasov)
Centru: Fraga Fernandez (SCM Rm. Vâlcea)
Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Extremă dreapta: Cătălina Cioaric (CSM Galați)
Pivot: Oana Apetrei (CS Măgura Cisnădie)
Apărător: Teodora Bloj (CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud)
Cuplu de arbitri: Diana Carmen Florescu – Anamaria Stoia

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________________________

SHR a devenit membru EU Athletes !

La intalnirea de lucru cu dna. Paulina Tomczyk – Secretar General al EU Athletes, am reusit sa punem bazele unei strategii comune de dezvoltare la nivel european si mondial .

EU Athletes a fost infiintat in anul 2008 si este avocatul pentru vocea sportivilor in diverse probleme. Este cea mai importanta Federatie Europeana Multisportiva a asociatiilor de juatori(sindicate) avand 35 de sindicate afiliate din 17 tari europene intr-o gama larga de sporturi. Mai mult de 25000 de sportivi de elita sunt reprezentati in calitate de membrii.  Reprezentantii EU Athletes sunt membrii ai Comitetului Consultativ al EPAS al Consiliului Europei. De asemenea este un coordonator experimentat al unor proiectelor europene binecunoscute, finantate de Comisia Europeana, care s-au derulat deja cu success. (Ex: cofondatori ai programului Erasmus)

Prin afilierea la EU Athletes, membrii SHR , devin parte integranta a asociatiei mondiala de jucatori – UNI GLOBAL UNION .(NBA, NFL, NHL,etc).

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

GALA PREMIILOR HANDBALULUI ROMANESC !!!

Sindicatul Handbalistilor din Romania va organiza pentru prima data la noi in tara Gala Premiilor Handbalului Romanesc !

Evenimentul va avea loc in data de 23.05.2019, incepand cu ora 19:00, la Fratelli Studios Bucuresti si va reuni personalitati ale handbalului de ieri si de astazi. Pe parcursul Galei se vor decerna numeroase premii :

 • Cel mai bun jucator din Romania (masculin si feminin)
 • Cel mai bun aparator (masculin si feminin)
 • Cel mai bun portar (masculin si feminin)
 • Cel mai bun pivot (masculin si feminin)
 • Cel mai bun coordonator de joc (masculin si feminin)
 • Cel mai bun inter stanga (masculin si feminin)
 • Cel mai bun inter dreapta (masculin si feminin)
 • Cea mai buna extrema stanga (masculin si feminin)
 • Cea mai buna extrema dreapta (masculin si feminin)
 • Cel mai bun antrenor (masculin si feminin)
 • Cel mai bun jucator strain (masculin si feminin)
 • Cel mai bun tanar jucator (masculin si feminin)
 • Cel mai bun conducator de club
 • Cei mai buni arbitrii
 • Premiul pentru intreaga cariera handbalistica
 • Cel mai bun jurnalist de televiziune
 • Cel mai bun jurnalist de presa scrisa
 • Cel mai bun colaborator SHR
 • Premiul de popularitate

Pentru ca ne pasa de handbal si pentru ca impreuna suntem mai puternici !!!

_______________________________________________________

SINDICATUL HANDBALISTILOR DIN ROMANIA (SHR), in calitate de reprezentant al sportivei Ilie Marina Alexandara a solicitat, in data de 03.04.2019, FRH revocarea hotararii prin care i-a fost ridicat dreptul de joc sportivei sus mentionate.

Federatia Romana de Handbal a comunicat clubului CSS 2 Bucuresti faptul ca i-a fost revocat dreptul de joc pentru clubul de junior CSS 2 Bucuresti prin adresa nr.616/03.04.2019 pentru motivul ca echipa de seniori are echipa de junior inscrisa in campionat la categoria respectiva, intemeindu-se peprevederile art.10.3.2 din RODCNH. In fapt, intre cluburile – Club Sportiv Rapid Bucurestisi CSS 2 Bucuresti a fost incheiata Conventia de colaborare nr.1216/03.09.2018, in temeiul art. 10.3.2 din RODCNH, conventie prin care jucatoarea Ilie Marina, jucatoare la echipa de seniori a Clubului Sportiv Rapid Bucuresti urma sa evolueze pentru CSS 2 Bucuresti pentru acest sezon competitional la echipa de junior, beneficiind in aceasta perioada de dubla legitimare in temeiul articolului invocate mai sus.

Conventia de colaborare a fost incheiata cu respectarea conditiilor regulamentare, fiind valabila pentru anul competitional (01.08.2018 – 30.06.2019).

In baza acestei conventii sportive a primit drept de joc pentru echipa de junior CSS 2 Bucuresti, primind de la FRH, Departamentul Competitii, carnet de legitimare “DUPLICAT” in temeiul art.10.3.2. Apreciem ca in mod eronat acelasi departament notifica cu privire la ridicarea dreptului de joc pentru echipa de junior a CSS 2 Bucuresti pentru prezentul sezon competitional, avand in vedere faptul ca o atare interpretare a prevederilor art.10.3.2. ar echivala cu incalcarea contractului incheiat intre parti de catre un tert (Conventia de colabarare nr. 1216/03.09.2018), in conditiile in care aceasta conventie a fost incheiata cu respectarea prevederilor regulamentare invocate si inregistrata ca atare la FRH, care a si emis acte juridice (legitimare) in temeiul ei, deci i-a verificat si validat legalitatea.

In fapt apreciem ca o interpretare corecta a pevederilor art.10.3.2. este a se analiza situatia la data incheierii si inregistrarii Conventiei la FRH, respectiv a acordarii pentru jucator a dublei legitimari, urmand ca pe durata conventiei, respectiv pana la finalul sezonului competitional, dreptul acordat sa persiste. Acesta este de fapt si argumantul juridic pentru care in paragraful 2 al art.10.3.2. din RODCNH se impune ca orice Conventie de colaborare sa fie valabila doar pentru un sezon competitional.

Consideram asadar ca  FRH – Departamentul Competitii a interpretat in mod eronat prevederile art.10.3.2., prin interpretarea data intervenind intr-o conventie juridica legal inchetata si existand premisele prejudicierii intereselor atat ale sportivului cat si ale CSS 2 Bucuresti.

Solicitam urmatoarele:

 • Revocarea prin hotararea ce o veti prounta a hotararii de ridicare a dreptului de joc a sportivei Ilie Maria pentru clubul CSS 2 Bucuresti,
 • Recunoasterea prin hotararea ce o veti pronunta a dreptului sportivei Ilie Marina de a evolua pentru echipa de junior a clubului CSS 2 Bucuresti pentru acest sezon competitional

__________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 26!

S-a încheiat etapa 26, ultima a sezonului regulat, din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Cristi Tcaciuc (SCM Politehnica Timișoara)
 • Extremă stânga: Nicușor Negru (CS Dinamo Bucuresti)
 • Inter stânga: Milos Dragas (SCM Politehnica Timișoara)
 • Centru: Dalibor Cutura (AHC Dobrogea Sud)
 • Inter dreapta: Mihajlo Radojkovic (AHC Dunărea Călărași)
 • Extremă dreapta: Radisav Lakovic (CSU din Suceava)
 • Pivot: Antonio Pribanic (SCM Politehnica Timișoara)
 • Apărător: Nemanja Mladenovic (AHC Dobrogea Sud)
 • Cuplu arbitrii: Marcel Sas si Claudiu Belean

” Impreuna suntem mai puternici !”

_________________________________________________________

SRH susține solicitările handbaliștilor !

Sindicatul Handbalistilor din Romania, în urma numeroaselor solicitări venite din partea membrilor săi care sunt și componenți ai echipei naționale de handbal, solicită Federatiei Romane de Handbal organizarea cu caracter de urgență a unor întâlniri de lucru în care ne propunem stabilirea condițiilor minime acceptate pentru participarea la acțiunile Loturilor Naționale.

SRH susține solicitările handbaliștilor profesioniști de a se stabili un cadru clar și precis cu privire la drepturile și obligațiile ce guvernează toate activitățile dedicate Loturilor Naționale.

Dorim a fi stabilite cu maximă transparență toate elementele ce vor sta la baza relației FRH, jucatori/jucatoare ale echipelor naționale și cluburi. În acest sens, dorim clarificarea tuturor elementelor care au legătură cu:

 • Serviciile de transport (deplasări în condiții decente de transport și de timp)
 • Echipament de antrenament
 • Nutriție și medicație adecvată
 • Diurnă internă și internațională
 • Asigurare medicală care să acopere atât pentru sportivi, cât și pentru clubul cu care se află sub contract riscurile iminente de accidentare, cât și costurile ulterioare de investigații, intervenție și recuperare medicală.

Sperăm să găsim înțelegere din partea FRH și împreună să ajungem la cele mai bune soluții pentru jucătorii nostri, iar aceste măsuri să ducă pe viitor la stabilitate și creșterea performanțelor echipelor naționale.

Refuzul FRH de a negocia cu jucătorii, poate duce la conflicte la nivelul loturilor, putându-se ajunge chiar și la boicotarea acțiunilor acestora.

___________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 20!

S-a încheiat etapa 20 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 20-a

Portar:  Paula Ungureanu (CSM București)
Extremă stânga: Ana Maria Popa (SCM Rm. Vâlcea)
Inter stânga: Teodora Bloj (CS Gloria 2018 Bistrița Nasaud)
Centru: Elizabeth Omoregie (CSM București)
Inter dreapta: Roxana Szollosi (HC Zalău)
Extremă dreapta: Cristiana Nica (HC Zalău)
Pivot: Georgiana Ciuciulete (ASC Corona 2010 Brașov)
Apărător: Clara Vădineanu (CSM Slatina)
Cuplu de arbitri: Bogdan Stark si Romeo Ștefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

_________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 25!

S-a încheiat etapa 25 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Saeid Heidarirad (CS Dinamo Bucuresti)
 • Extremă stânga: Alexandru Asoltanei (CS HC Buzău 2012)
 • Inter stânga: Sampaio Santos (CSM București)
 • Centru: Janko Kevic (AHC Dobrogea Sud)
 • Inter dreapta: Cristi Ghiță (AHC Potaissa Turda)
 • Extremă dreapta: Alexandru Tărâță (CSM Bacău)
 • Pivot: Andras Szasz (CS Dinamo Bucuresti)
 • Apărător: Irakli Chikovani (AHC Dobrogea Sud)
 • Cuplu arbitrii: Ionut Ifrim si Ovidiu Ilisei

” Impreuna suntem mai puternici !”

_______________________________________________________

Dragos Hantaru devine membru SHR !

Dragos Hantaru, jucatorul celor de la AHC Dunarea Calarasi,  devine membru SHR !

_________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 23!

S-a încheiat etapa 23 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019 odata cu disputarea restantei dintre Potaissa Turda si CS HC Buzau 2012, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cei mai buni jucatori si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Masculin, Etapa a 23-a

Portar: Jakub Krupa (CSM București)
Extremă stânga: Valentin Mocanu (CSM Focșani)
Inter stânga: Vitaly Komogorov (CS Dinamo Bucuresti)
Centru: Alexander Tioumentsev (CSM București)
Inter dreapta: Florin Acatrinei (CS Dinamo Bucuresti)
Extremă dreapta: Mihăiță Miroiu (CSM Focșani)
Pivot: Bogdan Baican (CSU din Suceava)
Apărător: Bogdan Șoldănescu (CSU din Suceava)
Cuplu de arbitri: Alexandru Nițișor – Alin Stamatoiu

” Impreuna suntem mai puternici !”

_________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 24!

S-a încheiat etapa 24 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Nikola Mitrevski (AHC Dobrogea Sud Constanța)
 • Extremă stânga: Nicușor Negru (CS Dinamo Bucuresti)
 • Inter stânga: Victor Vartic (AHC Dunărea Călărași)
 • Centru: Stefan Vujic (CS Steaua Bucuresti)
 • Inter dreapta: Marius Sadoveac (SCM Politehnica Timișoara)
 • Extremă dreapta: Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași)
 • Pivot: Alexandro Pozzer (CSM București)
 • Apărător: Robert Militaru (CSM București)
 • Cuplu de arbitri: Ionut Barbu si Adrian Manafu

___________________________________________________________

Dumitru Ramona Letitia devine membru SHR !

Dumitru Ramona Letitia, jucatoarea celor de la CS Danubius Calarasi, devine membru SHR .

_____________________________________________________

Croitoru Irina Maria devine membru SHR !

Croitoru Irina Maria, jucatoarea celor de la CS Danubius Calarasi, devine membru SHR .

_________________________________________________________

Razvan Gavriloaia devine membru SHR !

Razvan Gavriloaia, jucatorul celor de la CS Dinamo Bucuresti, devine membru SHR .

“De mult era nevoie in Romania de o entitate care sa vegheze asupra respectarii drepturilor jucatorilor intrucat acestia sunt pricipalii actori ai spectacolului handbalistic. Odata cu infiintarea SHR am facut un mare pas spre normalitate si noi, toti sportivii, ar trebui sa aplaudam si sa sustinem activitatea sa.
Mult succes tuturor celor implicati in acest proiect!” Razvan Gavriloaia

_________________________________________________________

Buzle Andrei, jucatorul celor de la FC Barcelona, devine membru SHR !

“Ma bucur sa constat ca exista o organizatie ce sprijina sportivul roman in special jucatorii tineri. Odata cu aderarea mea la SHR, implicit EHPU, sper sa putem rezolva problemele ce apar in special la jucatorii tineri.” Andrei Buzle

________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 22!

S-a încheiat etapa 22 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Ciprian Bobeică (CS HC Buzau 2012)
 • Extremă stânga: Filip Marijanovic (SCM Politehnica Timisoara)
 • Inter stânga: Vitaly Komogorov (CS Dinamo Bucuresti)
 • Centru: Marius Szoke (AHC Potaissa Turda)
 • Inter dreapta: Vojislav Brajovic (CS Minaur Baia Mare)
 • Extremă dreapta: Răzvan Gavriloaia (CS Dinamo Bucuresti)
 • Pivot: Dragoș Soare (AHC Dunărea Călărași)
 • Apărător: Robert Militaru (CSM București)
 • Cuplu de arbitri: Adrian Georgescu si Mihai Moldoveanu

” Impreuna suntem mai puternici !”

____________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 18!

S-a încheiat etapa 18 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019 odata cu disputarea restantei dintre SCM Rm. Valcea si CSM Bucuresti, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 18-a

Portar: Viktoria Tymoshenkova (ASC Corona 2010 Brașov)
Extremă stânga: Ana Maria Popa (SCM Rm. Vâlcea)
Inter stânga: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)
Centru: Andrea Lekic (CSM București)
Inter dreapta: Oana Țiplea (CS Măgura Cisnădie)
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM București)
Pivot: Maria Petrovic (SCM Rm. Vâlcea)
Apărător: Samara Da Silva (SCM Rm. Vâlcea)
Cuplu de arbitri: Bogdan Stark si Romeo Ștefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

Sesizarea făcută de Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) cu privire la criteriile de valoare impuse de Federația Română de Handbal pentru transferul jucatorilor străini a primit soluția de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) !

Colegiul director al CNCD, în ședința de deliberări din data de 13 martie 2019, a adoptat următoarea hotărâre:

Art. 14 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Handbal, cu următorul conținut: “Primii 2 (doi) jucători de altă cetățenie decât română pot evolua pentru un club membru afiliat al FRH fără îndeplinirea criteriilor valorice. Începând cu al treilea jucător de altă cetățenie decât română se pot legitima/transfera la un club afiliat FRH jucătorii care se regăsesc în Rapoartele de jos ale echipelor care: s-au clasat pe locurile 1-10 la Jocurile Olimpice (cu condiția să nu fi trecut mai mult de 2 ani calendaristici de la disputarea ultimei ediții a J.O), au participat la cel puțin o ediție din ultimii doi ani a Final Four –ului Ligii Campionilor sau Cupei E.H.F.

constituie o faptă de discriminare directă pe criteriul cetățenie”, față de jucătorii de handbal, cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, potrivit art. 2 alin. (1) și art. 7 lit. a) din OG. 137/2000, coroborat cu art. 1 alin. (1) și art. 3 alin. (1) din Legea 106/2017 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulații a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene. Criteriile impuse prin art. 14 din Regulamentul mai sus precizat încalcă principiul liberei circulații a lucrătorilor pe teritoriul Uniunii Europene, dreptul la muncă și exercitarea unei activități economice în mod liber.

1. În privința jucătorilor de handbal cetățeni ai unui stat terț, din afara UE, Colegiul director arată că limitarea trebuie să fie justificată obiectiv de un scop legitim, măsurile să fie unele adecvate și necesare, respectiv proporționale cu scopul urmărit.

Colegiul director solicită FRH să analizeze limitarea impusă jucătorilor de handbal cetățeni ai unui stat terț, din afara UE din perspectiva testului în 3 trepte mai sus amintit, în special proporționalitatea măsurii.

2. Colegiul director a aplicat sancțiunea contravențională a avertismentului și solicită FRH, ca în termen de 1 lună, de la comunicarea hotărârii motivate, să procedeze la modificarea regulamentului, pentru a elimina criteriile discriminatorii.

CNCD va proceda la reanalizarea speței după termenul de monitorizare mai sus amintit.

3. Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea de voturi a membrilor prezenți (5 la 1). 

 

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării

13 martie 2019

București

Asa cum spuneam inca de la infiintare, SHR v-a lupta pentru toate drepturile jucătorilor de handbal indiferent de naționalitate și v-a susține corectitudinea și fair play-ul jocului de handbal.

” Impreuna suntem mai puternici !”

_________________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 19!

S-a încheiat etapa 19 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 19-a

Portar: Ekaterina Dzhukeva (SCM Craiova)
Extremă stânga: Dana Abed-Kader (HC Zalău)
Inter stânga: Diana Lazăr (CSU Cluj-Napoca)
Centru: Elena Dache (HC Dunărea Brăila)
Inter dreapta: Almudena Rodriguez (CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud)
Extremă dreapta: Cristiana Nica (HC Zalău)
Pivot: Timea Tătar (SCM Craiova)
Apărător: Ines Khouildi (SCM Rm. Vâlcea)
-Cuplu de arbitri: Marcel Sas si Claudiu Belean

” Impreuna suntem mai puternici !”

________________________________________________________

Eden Hairi devine membru SHR !

Eden Hairi, antrenorul celor de la CSM Bacau, devine membru SHR .

_________________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 21!

S-a încheiat etapa 21 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Jakub Krupa (CSM București)
 • Extremă stânga: Filip Marijanovic (SCM Politehnica Timișoara)
 • Inter stânga: Dragoș Hanțaru (AHC Dunărea Călărași)
 • Centru: Alexander Tioumentsev (CSM București)
 • Inter dreapta: Dejan Malinovic (AHC Dobrogea Sud)
 • Extremă dreapta: Ionuț Georgescu (CSA Steaua Bucuresti)
 • Pivot: Didi Hrimiuc (CSM Focșani)
 • Apărător: Martin Johannson (CSA Steaua Bucuresti)
 • Cuplu de arbitri: Bogdan Stark si Romeo Stefan

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 20!

S-a încheiat etapa 20 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

Portar: Răzvan Szopka (AHC Potaissa Turda)
Extremă stânga: Predrag Vujadinovic (CS Minaur Baia Mare)
Inter stânga: Ante Kuduz (CS Dinamo Bucuresti)
Centru: Alexander Tioumentsev (CSM București)
Inter dreapta: Samvel Aslanian (CSA Steaua Bucuresti)
Extremă dreapta: Ionuț Georgescu (CSA Steaua Bucuresti)
Pivot: Zoran Nikolic (AHC Dobrogea Sud )
Apărător: Robert Militaru (CSM București)
Cuplu de arbitri: Constantin Din si Mihai Ciutacu

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________________

Razvan Rapciuga devine membru SHR !

Razvan Rapciuga, jucatorul celor de la CSA Steaua Bucuresti, devine membru SHR .

“Apreciez infiintarea acestui sindicat si ma bucur ca am fost invitat sa fac parte din el. Sper ca in viitor acest proiect sa se dezvolte, sa-si realizeze obiectivele si sa avem cat mai multi handbalisti alaturi de noi!” Razvan Rapciuga

___________________________________________________________

Ionut Rotaru devine membru SHR !

Ionut Rotaru, jucatorul celor de la AHC Potaissa Turda, devine membru SHR .

______________________________________________

Popia Alexandru devine membru SHR !

Popia Alexandru, jucatorul celor de la CSM Fagaras, devine membru SHR .

________________________________________

Erhan Valeriu devine membru SHR !

Erhan Valeriu, jucatorul celor de la CSU din Suceava, devine membru SHR .

____________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 18!

S-a încheiat etapa 18 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019 odata cu desfasurarea restantei CSM Bucuresti vs CSM Focsani, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

-Portar: Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța)
-Extremă stânga: Filip Marjanovic (SCM Politehnica Timișoara)
-Inter stânga: Milos Dragas (SCM Politehnica Timișoara)
-Centru: Henrique Teixeira (CSM București)
-Inter dreapta: Nicolae Ungureanu (CSM Făgăraș)
-Extremă dreapta: Ionuț Broască (AHC Dunărea Călărași)
-Pivot: Alireza Mousavi (CS Dinamo Bucuresti)
-Apărător: Velko Markoski (HC Dobrogea Sud Constanța)
-Cuplu de arbitri: Gabriel Badiu si Ioan Barbu

” Impreuna suntem mai puternici !”

________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 17!

S-a încheiat etapa 17 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 17-a

-Portar: Elena Voicu (CS Măgura Cisnădie)
-Extremă stânga: Alina Vătu (HC Dunărea Brăila)
-Inter stânga: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)
-Centru: Eliza Buceschi (ASC Corona 2010 Brașov)
-Inter dreapta: Nathalia Vasileuskaya (SCM Rm. Vâlcea)
-Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM București)
-Pivot: Timea Tătar (SCM Craiova)
-Apărător: Jelena Trifunovic (SCM Craiova)
-Cuplu de arbitri: Marcel Sas si Claudiu Belean

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________

Dospinescu Florin devine membru SHR !

Dospinescu Florin , jucatorul celor de la AHC Dunarea Calarasi, devine membru SHR !

_________________________________________________

Ionut Georgescu devine membru SHR !

Ionut Georgescu, jucatorul celor de la CSA Steaua Bucuresti, devine membru SHR !

“Am ales sa ma alatur proiectului pentru ca in majoritatea  tarilor cu handbal puternic acest sindicat este ceva normal si ma bucur ca si in Romania s-a infiintat si sper ca acest proiect sa ia amploare si sa ajute jucatori , cluburile si Federatia sa gaseasca un numitor comun,  ca in scurt timp sa redevenim o forta pe plan Mondial in handbal . Va invitam alaturi de noi !” Ionut Georgescu

__________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 19!

S-a încheiat etapa 19 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Ionuț Irimuș (AHC Potaissa Turda)
 • Extremă stânga: Florin Dospinescu (AHC Dunărea Călărași)
 • Inter stânga: Marin Vegar (CSA Steaua Bucuresti)
 • Centru: Janko Kevic (AHC Dobrogea Sud )
 • Inter dreapta: Djordje Golubovic (CSU din Suceava)
 • Extremă dreapta: Daniel Pop (AHC Potaissa Turda)
 • Pivot: Nemanja Grbovic (CSA Steaua Bucuresti)
 • Apărător: Alireza Mousavi (CS Dinamo Bucuresti)
 • Cuplu de arbitri: Ionut Barbu si Adrian Manafu

” Impreuna suntem mai puternici !”

_________________________________________________________

SHR ia atitudine importiva incalcarilor drepturilor cetatenilor Uniunii Europene !

Analizand regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de handbal al FRH , observam o incalcare grava a Demnitatii umane, libertate, democratie, egalitate, statul de drept si respectarea drepturilor omului ,valori care se regasesc în toate tratatele Uniunii Europene.

Sindicatul Handbalistilor din Romania din dorinta de a proteja jucatorul de handbal a transmis Federatiei Romane de Handbal o solicitare de  remediere a tuturor incalcarilor acestor drepturi  .

Luare de pozitie SHR final

____________________________________________

Viorel Fotache devine membru SHR !

Viorel Fotache, jucatorul celor de la AHC Dunarea Calarasi, devine membru SHR !

“Sunt încântat de apariția sindicatului Handbaliștilor din România, mă bucur că fac parte din membrii SHR, am încredere și sunt convins că împreună putem ajuta la îmbunătățirea relațiilor dintre Sportivi, Cluburi si Federație.
Invit pe toți cei implicați în fenomenul handbalistic, să se înscrie în SHR, împreună putem atinge obiectivele propuse.” Viorel Fotache

_________________________________________________________

Paunica Rares Georgian devine membru SHR !

Paunica Rares Georgian, jucatorul celor de la CSM Bacau, devine membru SHR .

“Am aflat cu entuziasm despre înființarea organizației SHR.
Am aderat la Sindicatul Handbaliștilor din România și am încredere în acest proiect, felicitări tuturor celor implicați și vă invit pe toți alături de noi.” Paunica Rares Georgian

___________________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 16!

S-a încheiat etapa 15 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei. Iata cele mai bune jucatoare si cei mai buni arbitrii:

Cel mai bun „7” – Liga Națională, Feminin, Etapa a 16-a
Portar: Elena Voicu (CS Măgura Cisnădie)
Extremă stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud)
Inter stânga: Ada Moldovan (CS Măgura Cisnădie)
Centru: Elizabeth Omoregie (CSM București)
Inter dreapta: Natalia Vasileuskaya (SCM Rm. Vâlcea)
Extremă dreapta: Andra Moroianu (CSU Cluj-Napoca)
Pivot: Ekaterina Vetkova (ASC Corona 2010 Brasov)
Apărător: Nicoleta Tudor (HC Dunărea Brăila)
Cuplu de arbitri: Diana Carmen Florescu – Anamaria Stoia

Asteptam cu interes meciurile din etapa 17 !

______________________________________________________

Craciunescu Eugen Stefan devine membru SHR !

Craciunescu Eugen Stefan, jucatorul celor de la CSM Bacau, devine membru SHR .

________________________________________________

Raducu Tamas devine membru SHR !

Raducu Tamas, jucatorul celor de la CSM Bacau, devine membru SHR .

“Sunt încântat de apariția acestei organizații SHR.
Am aderat la Sindicatul Handbaliștilor din România și am încredere în acest proiect, felicitări tuturor celor implicați și vă invităm pe toți alături de noi.” Raducu Tamas

__________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 15!

S-a încheiat etapa 15 din Liga Naţională de handbal feminin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei.

Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extremă stânga: Ana Maria Popa (SCM Rm. Vâlcea)
Inter stânga: Valentina Ardean-Elisei (Gloria Bistrița)
Centru: Marija Shteriova (Minaur Baia Mare)
Inter dreapta: Oana Țiplea (Măgura Cisnădie)
Extremă dreapta: Cristina Nica (HC Zalău)
Pivot: Lorena Ostase (CSM Slatina)
Apărător: Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea)
Cuplu de arbitri: Diana Carmen Florescu – Anamaria Stoia

Asteptam cu interes meciurile din etapa 16 !

________________________________________________

Tarata Alexandru Mihai devine membru SHR !

Tarata Alexandru Mihai, jucatorul celor de la CSM Bacau, devine membru SHR .

_____________________________________________________

Protejam viitorul !

Cariera sportivă este fara discutie un subiect extrem de controversat şi disputat atât în mediile academice cât şi dezbaterile pline de efervescenţa de la grătare sau petreceri ale microbiştilor, primii mânaţi de curiozitate profesională, ceilalţi arogându-şi dreptul de a face o analiză minuţioasă a modului cum ar trebui manageriata viaţa personală şi profesională a unui sportiv. Dincolo de aceste aprecieri, obiective sau subiective, fazele de tranziţie din viaţa unui handbalist sunt impactate de un real dramatism iar strategiile de coping ale fiecăruia în parte pot lansa cariera spre perfomanta sau spre prăbuşire. In “Psihologia Sportului de Perfomanta”, Epuran, Tonita şi Holdevici au propus un model simplu şi eficient de analiza psihocomportamentală a unui sportiv cunoscut ca “cei 4 A ai Perfomantei”, autorii specificând că în general perfomanţele individuale sunt consecinţă a patru factori: Aptitudinile, Atitudinile, Antrenamentul şi Ambianţa. Tocmai de aceea, SHR vine in intampinarea tinerilor handbalisti cu tot ce este necesar in a ii consilia pe acestia in domeniile juridic, fiscal, sportiv, incercand astfel sa ridice de pe umerii jucatorilor aceasta povara tocmai pentru a lasa drum liber sportivului sa se axeze pe cariera si pregatirea  sportiva. Un rol extrem de important in cariera sportivului il are familia si antrenorul sau.  Fara indoiala ca o enumerare aleatorie nu poate surprinde ponderea şi natura influenţei pe care o are fiecare factor în parte însă cercetările moderne au identificat faptul că cel puţin în fazele de iniţiere, dezvoltare sau măiestrie, familia şi antrenorul sunt elementele cheie ale componentei amibiental-sociale. Mai mult decât atât, aşa cum suprind şi autorii “Psihologiei Sportului de Perfomanta” influenta antrenorului depăşeşte cu mult granita unui instructor de ramura sportivă caracteristicile acestui rol social fiind scoase în evidenţă de faptul că acesta este un bun pedagog si un bun tehnician. Dacă în trecut cercetările s-au axat doar pe relaţia antrenor-sportiv cercetările moderne au adus în ecuaţie şi familia astfel că în acest moment putem vorbi despre o relaţie simbiotică între cei trei membri ai acestui triunghi dramatic indiferent de faptul că acolo pe podium se afla numai sportivul.

Asadar urmand modelele de succes din Europa, informam pe aceasta cale toti tinerii handbalisti si handbaliste ca incepand cu varsta de 16 ani pot beneficia de avantajele pe care le oferim membrilor nostri. Sfatuim familiile sportivilor sa aleaga cea mai eficienta varianta pentru copii lor si antrenorii sa se alature SHR si sa directioneze catre organizatia noastra toti sportivii ce au implinit varsta mai sus mentionata pentru a putea beneficia de indrumarea si consilierea noastra, astfel procesul lor de tranzitie de la juniorat la seniorat sa fie PROTEJAT.

„Impreuna suntem mai puternici „

___________________________________________________________

Adrian Tîrzioru devine membru SHR !

Adrian Tîrzioru, jucatorul celor de la CSU din Suceava, devine membru SHR .

“Am primit cu entuziasm știrea de înființare a organizației SHR.
Am aderat la Sindicatul Handbaliștilor din România  și am încredere în acest proiect, felicitări tuturor celor implicați și vă invităm pe toți alături de noi.” Adrian Tîrzioru

__________________________________________________________

Bogdan Şoldănescu devine membru SHR !

Bogdan Şoldănescu, jucatorul celor de la CSU din Suceava, devine membru SHR .

“Sunt bucuros să fac parte din organizația sindicală SHR.
Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect, sunt convins că împreună putem îmbunătăți sistemul handbalistic din România.” Bogdan Şoldănescu

___________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 17!

S-a încheiat etapa 17 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au desemnat cei mai buni jucatori si arbitrii ai rundei.

 • Portar: Emilian Marocico (CSM Focșani)
 • Extremă stânga: Hugo Descat (CS Dinamo Bucuresti)
 • Inter stânga: Ilidja Sladic (CSM Focșani)
 • Centru: Henrique Teixeira (CSM București)
 • Inter dreapta: Nikola Crnoglavac (HC Dobrogea Sud Constanța)
 • Extremă dreapta: Marius Sadoveac (SCM Politehnica Timisoara )
 • Pivot: Zoran Nikolic (HC Dobrogea Sud Constanța)
 • Apărător: Ibrahim Diaw ( CS HC Buzau 2012 )
 • Cuplu de arbitri: Adrian Georgescu si Mihai Moldoveanu

Asteptam cu interes meciurile din etapa 18 !

” Impreuna suntem mai puternici !”

__________________________________________________________

Păiuş Mihai Andrei devine membru SHR !

Păiuş Mihai Andrei, jucatorul celor de la SCM Politehnica Timisoara, devine membru SHR .

“Mă bucur că fac parte din membrii sindicatului SHR, am încredere și sunt de părere că noi, sportivii, trebuie sa dăm dovadă de solidaritate, să ne sprijinim și să ne respectăm, doar împreună putem găsi cele mai bune soluții.
Felicitări tuturor celor care au inițiat acest proiect, în acest context, trimit o invitație către toți cei implicați în fenomenul handbalistic, să se înscrie în SHR, pentru un viitor mai bun al handbalului românesc.”

______________________________________________________

Marius Sadoveac devine membru SHR !

Marius Sadoveac, jucatorul celor de la SCM Politehnica Timisoara, component al Nationalei Romaniei, devine membru SHR .

“Am primit cu entuziasm știrea de înființare a organizației SHR și rezonez cu toate demersurile acesteia. Îmi doresc evoluția handbalului românesc și în egală măsură îmbunătățirea climatului în care se desfășoară activitatea handbalistică în România. Am aderat și am încredere în acest proiect, felicitări tuturor celor implicați și vă invităm pe toți alături de noi.” Marius Sadoveac

__________________________________________________________

CLUBURILE NU POT DENUNȚA ABUZIV CONTRACTELE SPORTIVILOR

Având în vedere sesizările primite de la membrii SHR, potrivit cărora sunt cluburi care au denunțat în mod unilateral și abuziv contractele sportivilor, considerăm oportun să vă supunem atenției prevederile art.8 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Handbal.

Astfel, potrivit art.8.2, denunțarea unilaterală a unui Contract de activitate sportivă de către Club, indiferent de motivul invocat, produce efecte numai dacă este constatată printr-o hotărâre definitivă a Comisiei de Memorii a FRH.

Potrivit art.8.1 lit.c, în cazul denunțării unilaterale a contractului , raporturile contractuale încetează doar de la data rămânerii definitive a hotărârii Comisiei de Memorii, prin care a constatat temeinicia motivelor denunțării.

Potrivit art 8.7, denunțarea unilaterală a contractului de către Club fără justă cauză ESTE INTERZISĂ.

Potrivit art.8.8, dacă denunțarea unilaterală nu este justificată, Comisia de memorii a F.R.H. va obliga Clubul la plata către jucător a unei compensații reprezentând valoarea totală a drepturilor financiare cuvenite acestuia până la expirarea termenului contractului.

Potrivit art.8.11, în cazul în care Clubul nu achită jucătorului drepturile financiare în termen de 15 zile de la data la care i s-a comunicat hotărârea definitivă, va fi sancționat cu o penalitate pecuniară cuprinsă între 5.000-10.000 lei și i se va acorda un termen de 10 zile în care să-și îndeplinească obligația.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, clubul va fi sancționat cu ridicarea dreptului de efectua transferări pentru o perioadă de până la 2 ani și, la fiecare 10 zile, i se va scădea câte un punct din cele obținute de echipa participanta in cel mai înalt nivel competițional, pana la executarea integrală a hotărârii.

SHR militează pentru respectarea drepturilor sportivilor și va acorda sprijin tuturor membrilor de sindicat împotriva cărora se săvârșesc abuzuri.

________________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 16!

S-a încheiat etapa 16 din Liga Naţională de handbal masculin din 2019, iar Sindicatul Handbaliştilor din România şi ProSport au definitivat superlativele rundei.

 • Portar – Ionut Iancu  (HC Dobrogea Sud Constanța)
 • Extrema stanga – Mihai Asoltanei ( CS HC Buzau 2012 )
 • Inter stang – George Cantec  (AHC Potaissa Turda  )
 • Coordonator – Ibrahim Diaw ( CS HC Buzau 2012 )
 • Inter dreapta – Nikola Crnoglavac (HC Dobrogea Sud Constanța)
 • Extrema dreapta – Mihăiță Miroiu (CSM Focșani)
 • Pivot – Nemanja Grbovic (CSA Steaua București)
 • Aparatorul etapei – Marius Ragea (CSM Focșani)
 • Arbitrii etapei – Ionut Barbu si Adrian Manafu

Asteptam cu interes meciurile din etapa 17 !

” Impreuna suntem mai puternici !”

___________________________________________

Cristian Fenici devine membru SHR !

Cristian Fenici, jucatorul celor de la SCM Politehnica Timisoara, component al Nationalei Romaniei, devine membru SHR .

“Sunt bucuros și încântat de apariția acestei organizații sindicale, SHR și rezonez cu toate demersurile acesteia.
Îmi doresc evoluția handbalului românesc și în egală măsură îmbunătățirea climatului în care se desfășoară activitatea handbalistică în România. Am încredere în acest proiect, felicitări tuturor celor implicați și vă invităm pe toți alături de noi.” Cristian Fenici

_______________________________________________

Adrian Petrea devine membru SHR !

Adrian Petrea, antrenorul echipei CSM Fagaras, devine membru SHR .

„Asa cum au sportivii si noi antrenorii avem nevoie sa fim consiliati, protejati juridic,informati de catre acest sindicat de aceea sustin activitatea SHR !” Adrian Petrea

__________________________________________

7-le saptamanii masculin Liga Zimbrilor etapa 15!

Etapa cu numarul 15 din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin s-a incheiat, SHR si PROSPORT au definitivat cea mai buna echipa a rundei, cat si cel mai bun cuplu de arbitrii.

 • Portar – Dan Vasile ( CSM Fagaras )
 • Extrema stanga – Csog Vencel ( AHC Dobrogea Sud )
 • Inter stang – Milos Dragas ( SCM Politehnica Timisoara )
 • Coordonator – Cristian Fenici ( SCM Politehnica Timisoara )
 • Inter dreapta – Nicolae Ungureanu ( CSM Fagaras )
 • Extrema dreapta – Roland Thalmaier ( AHC Potaissa Turda )
 • Pivot – Dragos Soare ( AHC Dunarea Calarasi )
 • Aparatorul etapei – Cosmin Capota ( CSM Fagaras )
 • Arbitrii etapei – Claudiu Gorina si Florin Melencu

Asteptam cu interes meciurile din etapa 16 !

” Impreuna suntem mai puternici !”

____________________________________________

7-le saptamanii feminin Liga Florilor etapa 14!

Asa cum am promis, SHR in parteneriat cu PROSPORT, au desemnat cele mai bune jucatoare din cadrul etapei cu numarul 14 din Liga Florilor, aparatoarea etapei si cel mai bun cuplu de arbitrii din aceasta etapa.

 • Portar – Marina Razum ( HC DunareaBraila )
 • Extrema stanga – Majda Mehmedovic ( CSM Bucuresti )
 • Inter stang – Vieira Samara Da Silva ( SCM Rm. Valcea )
 • Coordonator – Valentina Panici ( HC Zalau )
 • Inter dreapta – Natalia Vasileuskaya ( SCM Rm. Valcea )
 • Extrema dreapta – Jovanka Radicevic ( CSM Bucuresti )
 • Pivot – Yaroslava Burlachenko ( CS Minaur Baia Mare )
 • Aparatoarea etapei – Cyntia Tomescu ( CS Magura Cisnadie )
 • Arbitrii etapei – Robert Harabagiu si Silviu Stanescu

Asteptam cu interes meciurile din etapa 15 !

” Impreuna suntem mai puternici !”

______________________________________________________

Gheorghe Irimescu devine membru SHR !

Gheorghe Irimescu, jucatorul lui SCM Politehnica Timișoara, devine membru SHR .

” Dupa ce mi-am petrecut o viata in slujba handbalului sunt incantat sa impartasesc experienta acumulata si sa imi aduc aportul la dezvoltarea si imbunatatirea profesionalismului in handbal. Uitandu-ma peste obiectivele propuse de SHR, am regasit ceea ce trebuie facut pentru binele handbalului romanesc.” Gheorghe Irimescu

________________________________________________

Pentru a directiona 2% din impozitul pe venit catre SHR descarca aici declaratia !

Poti directiona astfel 2% din impozitul pe venit pentru a sprijini proiectele noastre fara a exista nicio modificare in bugetul tau. Acest impozit nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poti directiona catre o cauza la alegerea ta: o organizatie, fundatie sau entitate non-profit.

______________________________

Ionut Ciobanu devine membru SHR !

Ionut Ciobanu, jucatorul echipei CSM Bucuresti,  a decis sa se alature SHR !

“Faptul ca azi exista SHR, înseamnă un progres pentru handbalul românesc, un pas important spre normalitate, normalitate de care marile puteri ale handbalului mondial beneficiază deja, de foarte mulți ani.
Pe aceasta cale, felicit inițiatorii proiectului, respectiv conducerea Sindicatului Național al Handbaliștilor din România!” Ionut Ciobanu

____________________________________

Mihai Popescu devine membru SHR !

Mihai Popescu, jucatorul echipei Saint-Raphael Var HandBall, portarul Echipei Nationale,  cel mai bun jucator roman in ultimul deceniu, a decis sa se alature SHR !

“Sunt încântat de apariția acestei organizații sindicale, mă bucur că fac parte din membrii sindicatului SHR, am încredere și sunt convins că împreună  putem ajuta la îmbunătățirea relațiilor dintre Sportivi, Cluburi si Federație.
Felicitări tuturor celor implicați în cadrul  acestui proiect, progresul handbalului din România depinde de noi toți. În acest context, trimit o invitație către toți cei implicați în fenomenul handbalistic, să se înscrie în SHR, viitorul handbalului este în mâinile noastre, a tuturor.” Mihai Popescu

_________________________________________________________

Valentin Ghionea devine membru SHR !

Valentin Ghionea, jucatorul echipei Sporting Lisabona si unul dintre jucatorii exponentiali ai Echipei Nationale a decis sa se alature SHR !

“Ma bucur ca am devenit membru al Sindicatului Handbalistilor din Romania. Acest sindicat era așteptat de mult timp de jucătorii români, și cei care evoluează în România. Cred ca era necesar un astfel de sindicat dacă luam exemplul marilor campionate din Europa, deoarece jucătorii vor fi protejați. Vreau sa ii felicit pe cei implicați și ii invit pe toți handbaliștii sa se înscrie cu încredere.” Valentin Ghionea

_________________________________________________________

7-le saptamanii !

Începând cu etapa 14 din Liga Florilor și etapa 15 din Liga Zimbrilor, SHR in parteneriat cu PROSPORT vor demara un proiect prin care vor desemna cel mai bun 7 al etapei, cel mai bun apărător, atat la masculin cât și la feminin și cel mai bun cuplu de arbitrii.

Acest proiect reprezinta primul pas din conturarea Galei Handbalului Romanesc ce va avea loc la sfarsitul acestui sezon competitional, unde urmarim recunoasterea performantelor si  meritelor sportive ale tuturor celor implicati in acest fenomen, voturile pentru acordarea premiilor fiind acordat de catre jucatorii si jucatoarele din Liga Florilor, Liga Zimbrilor, Div. A feminin si Div. A masculin.

 • Cel mai bun jucator din Romania (masculin si feminin)
 • Cel mai bun aparator (masculin si feminin)
 • Cel mai bun portar (masculin si feminin)
 • Cel mai bun pivot (masculin si feminin)
 • Cel mai bun coordonator de joc (masculin si feminin)
 • Cel mai bun inter stanga (masculin si feminin)
 • Cel mai bun inter dreapta (masculin si feminin)
 • Cea mai buna extrema stanga (masculin si feminin)
 • Cea mai buna extrema dreapta (masculin si feminin)
 • Cel mai bun antrenor (masculin si feminin)
 • Cel mai bun jucator strain (masculin si feminin)
 • Cel mai bun tanar jucator (masculin si feminin)
 • Cel mai bun conducator de club
 • Cei mai buni arbitrii
 • Premiul pentru intreaga cariera handbalistica
 • Cel mai bun jurnalist de televiziune
 • Cel mai bun jurnalist de presa scrisa
 • Cel mai bun colaborator SHR

__________________________________________________________

CONSTANTIN DIN devine membru SHR !

Unul dintre cei mai mari arbitrii romani de handbal  s-a alaturat SHR.

“Cred intr-un organism sindical care sa reprezinte interesele sportivilor,
antrenorilor si chiar arbitrilor in raporturile cu FRH si cluburile afiliate,deci,salut aceasta initiativa de infiintare a SHR.
O organizatie sindicala puternica poate face demersuri pentru imbunatatirea cadrului legislativ care reglementeaza activitatea sportiva tinand cont si de interesele membrilor sindicatului.
Un exemplu referitor la activitatea arbitrilor  ,
ar fi inexistenta unei opinii legale unitare privind modalitatea de plata a arbitrilor si decontarea de catre cluburi a cheltuielilor cu actvitatea de arbitraj.
Sprijinul pe care il ofera SHR membrilor sai prin obiectivele propuse,sper sa fie o motivatie in plus pentru toti cei implicati in handbal,pentru a reusi sa ducem acest sport cat mai curand in topul tuturor clasamentelor handbalistice.
Mult succes SHR!”

___________________________________________________________

Protectia juniorului din handbal

Necunoasterea legislatiei sportive si dorinta de afirmare rapida a juniorului de handbal pot influenta cariera acestuia. De aceea sfatuim juniorii sa adere la SHR pentru a putea beneficia gratuit de indrumarea noastra  la semnarea primului contract, reprezentare in fata comisiilor FRH, asistenta fiscala, indrumare catre diverse programe de educare si formare profesionala. Varsta minima la care sportivii juniori se pot alatura SHR este de 16 ani. Dupa aderare la SHR juniorii vor beneficia de aceleasi avantaje ca si jucatorii profesionisti.

” Ne-am gandit sa venim in sprijinul juniorilor de handbal pentru ca la aceasta varsta frageda se pot face multe greseli de ordin juridic la semnarea primului contract din cariera, acesta putand reprezenta un pas gresit inca de la debutul pe scena handbalistica profesionista. Mai mult decat atat, ei vor fi protejati si pe durata contractelor unde cluburile au tendinta de a profita de naivitatea tinerilor handbalisti. Prin acest program urmarim ca pasul facut de la juniori la seniori sa fie unul corect si sa degrevam juniorii de tot ceea ce inseamna griji extrasportive ” Viorel Mazilu

__________________________________________________________

Adunare Generala a European Handball Players Union

După înființarea Sindicatului Handbaliștilor din România, am primit o invitație de afiliere din partea EHPU, Organizația Europeană a Sindicatelor jucătorilor de handbal. Bineînțeles, am acceptat invitația, aceasta venind ca o oportunitate de a ne face cunoscuți, de a avea posibilitatea să venim în sprijinul jucătorilor de handbal, prin informații noi, sugestii și soluții la eventualele probleme care pot apărea în activitatea handbalistică.
În data de 16.01.2019 a avut loc Adunarea Generală a EHPU, în Copenhaga, unde pentru prima dată am participat ca membrii, cu drepturi depline, alături de ceilalți reprezentanți ai Sindicatului European.
În cadrul Adunării Generale am votat comitetul de conducere a EHPU pentru următoarea perioadă de 2 ani și am abordat următoarele aspecte:
– Prezentarea și întâmpinarea noilor membri,
– Așteptările pe care Sindicatele le au de la EHPU,
– Colaborarea dintre EHPU și EHF,
– Prioritățile și proiectele pentru următoarea perioadă,
– Calendarul competițional EHF pe 2020 – 2021,
– Final Four masculin Köln și feminin Budapesta.
La acestă întâlnire, din partea SHR, am participat cu o echipă formată din Timofte Mihai și Mazilu Viorel.
În urma discuțiilor avute cu jucătorii noștri, membrii SHR, am înaintat următoarele propuneri:
– măsuri de îmbunătățire a regulamentelor EHF, urmărind protejarea drepturilor sportivilor,
– meciurile echipelor naționale să se dispute în ziua de sâmbătă, pentru ca sportivii sa aibă o zi în plus de refacere,
– în planificarea anului competițional să existe 5 săptămâni de pauză, 6 săptămâni de pregătire, 8 săptămâni pentru echipa nationala și 8 luni pentru calendarul competițional intern, astfel sportivii vor beneficia de un timp de odihnă mai mare,
– meciurile din CL să se dispute în ziua de miercuri, iar EHF Cup în ziua de joi.
Am primit asigurări ferme că sportivii și antrenorii din România, membrii ai SHR, vor primi din partea Sindicatelor afiliate la EHPU( Germania, Franța, Spania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Islanda, România) sprijin necondiționat în cazul în care vor semna contracte în țările membre mai sus menționate prin :
– acordarea sprijinului juridic,
-asistenta fiscala,
-sprijin financiar,
– asigurări de sănătate,
-programe de investiții, împrumuturi etc.

___________________________________________________________

Calendarul International – Sezon 2020/2021

Noul ciclu EHF ce are startul in vara anului 2020 va aduce cateva modificari importante in calendarul sezonului  competitional.

Structura noului sezon in calendarul competitional:

 1. Saptamana alocata Echipelor Nationale se va muta din Iunie in Aprile, prin urmare competitiile Echipelor Nationale se vor termina la sfarsitul lunii Aprilie. Final 4 CL , atat masculin cat si feminin, sunt decalate cu doua saptamani , respectiv sfarsitul lunii Mai  – feminin, mijlocul lunii Iunie – masculin. Aceste schimbari vor aduce in plus  doua saptamani pentru Ligile Nationale, pentru a putea termina competitiile interne fara meciuri in Cupele Europene atat la masculin cat si la feminin. Toate competitiile interne din Europa au ca data limita de finalizare 23 Mai 2021 la feminin respectiv 6 Iunie 2021 masculin. Dupa aceste date jucatorii pot incepe perioada de vacanta, exceptie facand jucatorii echipelor calificate la Final 4 CL. Ei vor incepe vacanta cu o saptamana mai tarziu.
 2. Meciurile ce se vor disputa in CL masculin si European Handball League masculin se vor desfasura in timpul saptamanii. Incepand cu sezonul 2020/2021 jocurile la masculin se vor desfasura in timpul saptamanii de marti pana joi, miercurea si joia sunt rezervate jocurilor din CL, iar martea este rezervata pentru jocurile din EHL ( Miercurea fiind alternativa doar in cazuri exceptionale).  A treia competitie masculin se va numi din 2020/2021 EHF Cup. Jocurile din aceasta competitie cat si jocurile celor 3 competitii feminine se vor desfasura in weekend.

Avand in vedere cele mentionate la puntele 1 si 2 veti regasi in Documente Utile si Calendarul Competitional 2020/2021.

___________________________________________________________

Carasol Alexandra Luminita castiga !!!

Sportiva Carasol Alexandra Luminita, afiliata la SHR, obtine castig de cauza in dosarul 395/2018 contra CSA Steaua Bucuresti.

Conform hotararii Comisiei de Memorii din cadrul FRH, CSA Steaua Bucuresti este obligata la plata sumei de 21.079,50 RON in termen de 15 zile, suma reprezentand cheltuielile suportate de sportiva cu interventia chirurgicala si procedurile de recuperare medicala.

Hotararea nr. 395 Carasol Alexandra Luminita v. CSA Steaua Bucuresti

___________________________________________________________

Camelia Hotea castiga !!!

Sportiva Camelia Hotea, afiliata la SHR, obtine castig de cauza in dosarul ASC Corona 2010 Brasov v. Hotea Camelia.

Conform hotararii Comisiei de Memorii din cadrul FRH, a fost respinsa cererea formulata de ASC Corona 2010 Brasov in contradictoriu cu sportiva Hotea Camelia in conformitate cu dispozitiile art. 8.7. din RSTJH, ca neintemeiata.

Clubul nu poate rezilia unilateral contractul, chiar dacă în contract este prevăzută o clauză în acest sens.
Clauza produce efecte numai dacă părțile au prevăzut și plata unor daune compensataorii în cazul rezilierii unilaterale.

Hotararea nr. 386 ASC Corona 2010 Brasov v. Hotea Camelia (1)